La nova Llei del Llibre Segon del Codi Civil de Catalunya relativa al dret de família, preveu canvis respecte  la custòdia compartida, o així ens ho ha volgut vendre aquest govern actual que ens representa, cosa que, al meu parer, reflexa  la manera de fer de l’indomable tripartit.

 M’explicaré:

El govern de la Generalitat va aprovar recentment la modificació d’alguns aspectes del dret de família, en que, entre d’altres, es contempla el caràcter preferent de la custòdia compartida. No obstant, i al contrari del que pensa el ciutadà, aquesta preferència no s’atorgarà per defecte, sinó que a falta d’acord entre els progenitors, serà el jutge qui decidirà qui dels dos assumirà la guarda dels fills menors.

 La consellera de Justícia, la senyora Montserrat Tura, s’ha volgut penjar una medalla (i ja en porta unes quantes, d’aquelles que es penja a l’americana l’honorable màgic Andreu) i ens ha fet creure que la nova regulació permetrà que tots aquells progenitors divorciats o separats que podran gaudir dels seus fills a parts iguals. Doncs no senyora Tura, això no serà així, continuarà com sempre, i ho saps, ho saps del cert, estàs enganyant a la gent, al poble, als que et van votar i als que no! No serà que aquesta nova regulació feta amb mala fe és per guanyar vots a les properes eleccions?? “piensa mal y acertarás” deia aquell senyor de la barba groga que fumava amb  pipa.

 La nova regulació continuarà exactament igual que abans, idèntica. I la única diferencia amb l’anterior serà la creació temporal fictícia d’il·lusió que s’imposarà a la ment d’alguns progenitors. Amb la regulació actual (ja que la nova entrarà en vigor l’1 de gener de 2011) ja et permet la custòdia compartida quan els pares ho fan de mutu acord i llavors acudeixen al Jutjat presentant una demanda conjunta fent veure que és la millor opció per als nens i que la seva relació és perfecte! Ara bé, quan van maldades, i quan la parella s’ha trencat definitivament i sorgeix aquell odi entre ambdós (o tres sovint), el jutge mai atendrà a una custòdia compartida, ni ara ni a partir de l’1 de gener, ja que la sentència contenciosa continuarà  atorgant la custòdia a un dels dos en tant el Sr. Jutge el que resoldrà serà que degut a la mala relació entre els progenitors i a la seva falta d’entesa, s’atorga a un o a l’altre, i deixeu-m’ho dir en veu baixa: Casi segur que li donaran a la mare (silenci).